www.boonyamassage.se

           JIT VARA PHON

THAI MASSAGE

                                               Siriboonya Sittigunvong

                                                 

 

 

 

 

Thaimassagens Historia

 

Thaimassagen har sina rötter inom Buddhismen, en religion där massage var och är en av många helande konster som lärts ut i templen under de ca 2500 år som religionen och dess traditioner existerat. Wat Po, ett av de äldsta templen i Bangkok är än idag en populär och välrenomerad utbildningsplats för massörer inom Thaimassagen.


En behandling enligt Thaimassagens föreskrifter inleds med att kroppen masseras in med en olja vars doft och egenskaper kunden oftast själv får välja. Den inledande massagen utförs på nästan exakt samma sätt som vanlig oljemassage. Enda skillnaden är att Thaimassören ofta använder sig av eteriska oljor som stimulerar olika kroppsfunktioner beroende på den arom man valt.
Hela behandlingen utförs på en madrass som placerats på golvet, där kunden placeras i både sittande och liggande lägen. Massören arbetar med flödande rörelser, samtidigt som hon förbereder nästkommande moment genom att placera klientens kropp i lämpliga positioner. Den välplanerade strukturen får Thaimassagen att påminna lite om en rytmisk dans.


Behandlingen sker ytterst systematisk och exakt. Då man inom den Thailändska kulturen är medveten om att smärta i en kroppsdel mycket väl kan ha sitt ursprung i en annan kroppsdel, är man noggrann med att ge massage åt hela kroppen.
Den som utför den drygt 2500 år gamla Thaimassagen använder sig aldrig av några massageredskap utan endast av sin egen kropp. Med hjälp av händer, tummar, armbågar, underarmar, knän, fötter och sin egen kroppsvikt stretchar massören systematiskt ut hela kroppen. Kombinationen av alla de metoder som brukas under behandlingens gång gör Thaimassagen unik.