www.boonyamassage.se

           JIT VARA PHON

THAI MASSAGE

                                               Siriboonya Sittigunvong

                                                                                                    

 

 

 

 

Detta erbjuder vi

 

 

Traditionell Thaimassage

 

Mottagaren har löst åtsittande kläder och ligger på en madrass nära golvet. Jag lutar mig mot kunden och använder mina händrer, tummar, armbågar, underarmar, knän, fötter eller min egen kroppsvikt för att få ett fast rytmiskt tryck mot nästan alla kundens kroppsdelar. Massagen följer kroppens energilinjer. Det finns en standardprocedur och rytm i massagen. I vissa massagepositioner använder jag mina ben och föttre för att atabilisera den kroppsdel som jag just då masserar. Medan i andra positioner är det mina händer som stabliliserar medan fötterna gör själva masserandet.

Ibland behöver jag använda lite olja eller en varm örtkompress för att ge massagen djupeffekt på den punkt där kunden känner värk, smärta eller ömhet. Jag behöver en och en halv timme för en komplett massageomgång från tårna till huvudhåret. Då hinner jag också koncentrera mig på ett begränsat område, till exempel axlarna, där kunden har någon form av besvär. En timme med hård eller mjuk massage väljer kunderna som enbart behöver avslappning. En halvtimme kan räcka om kunden söker lindring för en specifik kroppsdel.

 

Thaimassagens verkningar:

 

-  Frigör smärtor och muskelspänningar
-  Minskar stress och ökar välbefinnandet
-  Stärkande för kroppens funktioner
-  Förbättrar blod och körtelcirkulation
-  Öppnar upp blockerade områden i kroppen
-  Ger balans mellan kropp, sinne och själ
-  Stärker och föryngrar kroppen och sinnet
-  Förbättrar matsmältningen
-  Ökar smidighet och rörlighet
-  Förebygger kroppsliga besvär
-  Stärker nervsystemet
-  Medför djup avspänning

 

 

 Avancerad medicinsk thai massage(akupressure)

 

Medicinsk thai massage kan ge befrielse av mer än 50 mindre krämpor, såsom muskel spänningar, tennis armbåge, styvhet av hals, muskel kramper, muskel trötthet, muskel styvhet, muskulatura obehag och många andra krämpor.  Massagen bidrar också till att göra muskler, leder och senor mer flexibla och varje behandling anpassas efter just dina behov.

 

 

Örtmassage

 

Massage med varma örtknyten som innehåller Thailändska örter  t.ex. citrongräs, ingefära och limeblad. Thailändska örter är kända för att ge lindring vid olika åkommor  t.ex. svullnader, inflammationer,  reumatism. och ischias. Bindväven mjukas också upp ordentligt vid denna typ av massage.


Behandlingen börjar med oljemassage också den innehållande Thailändska örter. Denna olja är baserad på oliv- och mandelolja. Därefter pressar  ångade/upphettade örtknyten dina muskler, leder och din bindväv på djupet.
Detta är en uråldrig thailändsk örtmassage i modern form. En varm mjukgörande massage som behandlar ömma muskler och stela leder. De varma örtknytena pressas rytmiskt mot muskler och leder. Aromaupplevelsen från örterna gör dig underbart avslappnad. Kombineras med fördel med annan behandling.

 

 

Oljemassage

 

Oljemassage är mjukare än traditionell thaimassage och är väldigt avslappnande.

 

Massören jobbar med rytmiska rörelser och tillsammans med den dämpade belysningen och rogivande musik så somnar många kunder då avkopplingen är total.

 

En himmelsk upplevelse helt enkelt.

 

Jag har många olika sorters oljor som alla har en välmående och hälsosam effekt på kroppen.

 

 

Fotmassage

 

Fotmassage (zonterapi) är en urgammal behandlingsform som bedrivs med framgång än idag i det moderna samhället. Fotmassage är mycket populärt i Kina och andra östasiatiska länder. Den första gången fotmassage, eller zonterapi, beskrevs var i en medicinsk bok författad i Kina för omkring 2000 år sedan. Redan då visste man att många olika sjukdomar kunde botas med zonterapi.

 

Fotmassage förbättrar blodcirkulationen genom att underlättar näringsintag och avlägsnande av slaggprodukter. Vid den fysiska stimuleringen av fötterna sänds för kroppen positiva impulser till hjärnan. Därigenom startas processer i kroppen som kan leda till självläkning.

 

Det endokrina systemet regleras, t.ex. balanseras blodtryck, blodsocker, sköldkörtelsfunktion.
Genom att massera zoner som är kopplade till t.ex. mjälte, mandlar, ljumske och lymfkörtlar stärks kroppens immunförsvar och därigenom blir kroppen motståndskraftigare mot sjukdom. Inte minst har fotmassage en avslappnande effekt, man känner lugn och värme. Stress och oro minskar.